4 dance stijlen

Hieronder uitleg over alles wat we te bieden hebben.

Algemene Dansante Vorming voor kids
Bij de lessen voor de kids draait het vooral om spelenderwijs een basis te leggen en de wereld van dans te ontdekken. Vanaf 2 jaar bieden wij lessen waarin de fantasie wordt geprikkeld, er kennis wordt gemaakt met ritme en melodieën, gezellige dansspelletjes worden gedaan en een basis wordt gelegd om te leren dansen. Wij bieden verschillende groepen waarbij elke les is aangepast op een specifieke leeftijdsgroep.

Jazz / Modern / Klassiek ballet
Veel hedendaagse stijlen vinden hun basis in het klassieke ballet. Een discipline waarbij wordt gewerkt aan houding, souplesse, kracht, controle en lenigheid. De klassieke lessen zijn ontstaan vanuit een behoefte aan extra danstechnische ondersteuning om het hogere niveau te bereiken en te onderhouden. Deze lessen worden aangeboden vanaf 9 jaar.
De modern/jazz lessen (vanaf11 jaar) zijn lessen met veel vrije dansvormen. De lessen bevatten bewegingen die, vanuit de klassieke technische basis, uitgaan van natuurlijke, verbonden bewegingen waarbij gevoel en actie-/reactie een belangrijke rol spelen. Beetje “swing, flair en show” op zijn tijd maar vooral een stijl om je op allerlei manieren te kunnen uiten!

Urban
Binnen deze lessen komt er een mix van stijlen naar voren die met name op straat zijn ontstaan. Stoere beats, krachtige bewegingen, vloerwerk, energieke maar ook zeer specifieke bewegingen beschrijven o.a. in het kort deze lessen. Met veel creatieve docenten ontstaan er niet alleen stukken die je bijvoorbeeld zou kunnen zien in muziek video’s, maar wordt er ook geëxperimenteerd waardoor er bijzondere creatieve stukken ontstaan.
Wil je alleen les in breakdance? Voor deze groep hebben wij aparte lessen waarbij op een zeer verantwoorde en veilige manier de stunts en technieken worden geleerd.

Conditietraining
Al vanaf 1995 een onderdeel van de school en nog steeds niet te missen. Lekker een uurtje bewegen, cardio, werken aan de conditie maar ook spiergerichte krachttraining om te versterken. Niet niveau gebonden en voor iedereen toegankelijk vanaf 14 jaar.

Hour of Strength
Calisthenics trainen in een pure vorm met het eigen lichaamsgewicht voor kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en flexibiliteit (Calisthenics)

55+ dans
Bewegen is gezond, en vanaf een bepaalde leeftijd wordt het sportaanbod steeds beperkter en wordt er opgezien tegen het moeten presteren. Speciaal voor 55+ is vanaf heden een les waarbij we lekker in beweging komen en blijven, is het fijn om even gezellig sportief eruit te zijn, inclusief een bak koffie of thee bij de les inbegrepen!

Sing & dance
Hou je niet alleen van dansen maar is zingen ook een passie van je? Dan is deze klas echt wat voor jou! Zingen en dansen op allerlei soorten muziek zoals o.a. musicals, top 40 en filmmuziek, waarbij de basis dans- en zangtechnieken goed worden ontwikkeld.

4Tune
Hou jij van zingen, is een koor niet helemaal je ding maar vind je solo in een band weer iets te spannend?
Geef je dan nu op voor onze nieuwe zanggroep 4TUNE! Een groep waarbij we nummers zingen variërend van de vroegere glory days tot top 40 en stukken van films of musicals tot de Pentatonix het reportoire inspireren. Uiteraard zal uiteindelijk de zang ondersteund worden met de nodige moves. MOET je goed kunnen zingen om mee te doen? Nee hoor, samen staan we sterk.

Reacties zijn gesloten.